Initiatief voor Syrische vluchtelingen

Het aantal rampen en epidemieën op de wereld is na 1945 nog nooit zo groot geweest als nu. Maar wat doen we er aan? Een groep Wageningers heeft het initiatief genomen om een actie in Wageningen te starten om Syrische vluchtelingen te helpen.

Er zijn nu meer dan 3 miljoen Syriërs op de vlucht. Hulp aan Syrië is lastig omdat er zo veel strijdende partijen zijn, zoveel plekken waar mensen heen gaan. Wim Haver, een van de initiatiefnemers en raadslid voor GroenLinks, legt uit dat er daarom voor gekozen is om samen te werken met de stad Irbid in het noorden van Jordanië aan de grens met Syrië. Irbid telt een miljoen inwoners en vangt momenteel 140.000 Syriërs op. Via ZOA Apeldoorn, een Nederlandse hulporganisatie, en Arab Woman Today willen we de hulp kanaliseren.

De initiatiefgroep zoekt meer vrijwilligers die mee kunnen helpen de acties te organiseren. We zoeken mensen met ervaring in communicatie, een juridisch adviseur, en vooral mensen die wat willen doen. U kunt contact opnemen met Wim Haver 06 16484728. Het is de bedoeling om Wageningse organisaties, scholen, kerken en sportverenigingen te vragen een bijdrage te leveren om geld en andere middelen, waaraan in Irbid behoefte is, in te zamelen in Wageningen. Door de koppeling aan groepen in Irbid kunnen berichten worden teruggestuurd door de vluchtelingen die de hulp gekregen hebben. De terugkoppeling is een aanmoediging voor nieuwe acties.

Advertenties