Sponsorloop ‘Wageningen helpt Syrische vluchtelingen”

Vijf kinderen uit groep zes van de Jozefschool hebben op 28 maart een sponsorloop voor Syrische vluchtelingen georganiseerd. chequeDe opbrengst van de de sponsorloop bedroeg € 434,-. Ook een aantal passanten gaven spontaan een bijdrage aan de actie die door Cas Nijenhuis, Jorian Heerink, Joris Schouten, Jonas de Vos en Sebastiaan van der Linden was georganiseerd. Ondanks het tegenvallende weer was de sfeer goed. Aangemoedigd door de ouders werden er tientallen rondjes om het Meidoornplantsoen gerend.

Sinds het conflict vier jaar geleden binnen Syrië is uitgebroken, worden ook kinderen via het nieuws geconfronteerd met de ernstige gevolgen die dit heeft voor de bevolking. Inmiddels heeft één op de drie Syriërs zijn woning moeten verlaten. Bij de overhandiging van de cheque aan Wim Haver van de stichting ‘Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid’ lichtte Jonas de actie toe: “We hebben dit georganiseerd omdat we het heel erg vinden wat er gebeurd met de vluchtelingen in Syrië. Daarom hebben we geld ingezameld om ze te steunen.”

De stichting koos voor een samenwerking met de stad Irbid in het noorden van Jordanië, aan de grens met Syrië. Wim Haver: “Irbid telt een miljoen inwoners, vangt momenteel 140.000 Syriërs op en dat aantal groeit. De vluchtelingen hebben hulp nodig.” Via verschillende Wageningse organisaties, scholen, kerken en sportverenigingen wordt geld ingezameld.

Wim de Vos

Advertenties