Uitverkocht benefietdiner; boeiend, lekker en mooi

Op vrijdag 13 november genoten 50 mensen van een Syrische maaltijd in restaurant Vreemde Streken. Anne van den Berg en Simone Heidenrijk vertelden over de situatie in Irbid. Beiden waren onlangs in Jordanië voor bezoek en onderzoek.

Syrische vluchtelingen zijn creatief in het overleven, zo heeft Simone ervaren in Jordanië. Wat niet betekent dat ze het makkelijk hebben want 80% van de vluchtelingen bevindt zich buiten de vluchtelingenkampen. Zij overleven grotendeels met hulp van naasten, illegaal werk en voedselbonnen. Die bonnen worden helaas steeds schaarser omdat het Wereld Voedsel Programma krap bij kas zit nu de vraag om hulp zo groot is en de donor landen achterblijven met betalen.

Anne legde contact met ACCT, de hulporganisatie in Jordanië waarmee onze stichting samenwerkt. Daarnaast maakte ze kennis met een organisatie die probeert bij te dragen aan een betere verstandhouding tussen Jordaniërs en vluchtelingen via projecten op scholen. De afsluiting van de avond werd verzorgd door Charley Marie. De Wageningse sing- en songwriter speelde op haar gitaar twee liedjes over vluchtelingen.

Advertenties