Benefiet in bblthk over vluchtelingen in Jordanië

Irbid-2Hoe vergaat het Syrische vluchtelingen die naar Jordanië gevlucht zijn? Annelies Heijmans en Anne van den Berg bezochten namens de stichting ‘Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid’ de stad Irbid. Op donderdag 21 april doen zij verslag van hun bezoek tijdens een benefiet in de bblthk. Om 18.00 uur is er eerst een maaltijd gemaakt door Tante uit Marokko. Kosten zijn € 15 excl. drankjes. Opgave bij Wageningen.irbid@gmail.com

Aanleiding voor het bezoek aan Jordanië was een congres over de “De noodzaak voor een Noord-Zuid dialoog over vluchtelingen, veiligheid en duurzame ontwikkeling in het Midden-Oosten”, georganiseerd door de Yarmouk Universiteit in Irbid.

Annelies en Anne hebben met een aantal praktijkbezoeken een beter beeld van de problematiek van alledag gekregen. Ze bezochten twee Syrische vluchtelingenfamilies in Irbid samen met de hulporganisatie ACCTS. Dit is de organisatie die wij in Jordanië via ZOA Apeldoorn steunen.

Voedseldistributie ACCTS in Irbid Met het Jordan Pioneering Center werd een school bezocht waar Jordaanse en Syrische kinderen naar school gaan. Hier willen we als stichting een project steunen om de relaties tussen Syrische en Jordaanse leerlingen – die los van elkaar lessen volgen – te verbeteren door de leerlingen samen muurschilderingen te laten maken. De opbrengst van de benefiet is bestemd voor dit schoolproject.

Advertenties