Syrisch Winterfeest in de bblthk hartverwarmend

Het was een schitterend feest van Hoop en Licht met Syriërs en Wageningers afgelopen zaterdag in de bblthk. De Stichting Wageningen helpt Syrische Vluchtelingen in Irbid, Soroptimisten uit Wageningen, Food of Cultures, de bblthk en Syrische statushouders hebben samen een prachtig feest mogelijk gemaakt. Er waren ruim 200 deelnemers, waarvan 60 Syriërs, statushouders en mensen uit het AZC. De kaarten voor hen werden betaald door Wageningers die niet konden komen. Een verslag ervan is deze week op RTV Rijnstreek te zien.

“De deelname van Syrische kinderen van 10 – 14 jaar maakte op mij de meeste indruk” zegt Ria Wigt van de Soroptimisten. “Shaden vertaalde alles in het Arabisch. Zo konden alle Syriërs het programma goed volgen. Lamar en Sara zongen met hun vader enkele Syrische liederen. Vorig jaar, toen zij ook meededen, verbleven ze in het AZC. Nu werden ze opgehaald uit Landgraaf.”

Een groep Syriërs zolichtfeest16rgde met Food of Cultures voor heerlijke originele Syrische gerechten. Ook hielpen Syriërs bij het opbouwen en weer opruimen van de ruimte. Dat was geweldig.

Wim Haver van de Irbidgroep verwacht dat de opbrengst van de avond ongeveer € 2500 is. Hij zegt: `Dit geld gaat naar vrouwen en kinderen in Irbid Jordanië waar veel Syrische vluchtelingen verblijven. Het wordt besteed om wat extra’s in deze dagen mee te geven zodat hun ontberingen enigszins verlicht worden.

 

Advertenties