Derde keer Syrisch Winterfeest in de bblthk

Ook wordt er dit jaar weer een Feest van Licht en Hoop gehouden, met Syriërs in Wageningen en met Wageningers van alle nationaliteiten.  Het Syrisch Winterfeest is deze keer op zaterdag 9 december, weer in de bblthk. We zijn er heel blij mee dat we daar weer welkom zijn. De opbrengst van de avond is bestemd voor Syrische vluchtelingen in de stad Irbid inJordanië. 

 

 

 

foto Jan ten Haaf

WAGENINGEN – Het feest wordt georganiseerd door de Stichting Wageningen helpt Syrische vluchtelingen in Irbid, Soroptimisten afdeling Wageningen en Food of Cultures in samenwerking met de bblthk. Het diner wordt verzorgd door Syrische Wageningers. Het menu wordt weer heel speciaal, de Midden-Oosten keuken is heel bijzonder en grotendeels vegetarisch.  Masood Eslami benadrukt: “Dit keer is het feest in volledig Syrische sfeer met muziek van Syriërs uit Nederland. En we gaan nu echt samen swingen!”. Wim Haver, voorzitter van de Wageningse Stichting, vertelt  “Via ZOA Apeldoorn helpen wij het buurthuis Hosun in Irbid. Hier worden vluchtelingen opgevangen. Ze krijgen noodhulp en psychische ondersteuning, en kunnen cursussen volgen om de kans op werk te vergroten. Het gaat hierbij vooral om vrouwen, veelal met kinderen.”

De inloop van het Syrisch winterfeest is vanaf 17.45 uur. Vanaf 18.30 uur start het feest met een heerlijke maaltijd met Syrische gerechten. Daarna zijn er gedichten, zang en dans in Syrische sferen. Eén van de koks, Mohamed Abu Hadeeda, zal een Syrisch gedicht voordragen. Zijn dochter Shamen vertaalt alles wat gezegd wordt in het Arabisch. “Ook in het buurthuis in Irbid wordt een Winterfeest gevierd, waarbij de vluchtelingen ook een kerstpakket meekrijgen. Een deel van de opbrengst is hiervoor bestemd“, aldus Wim Haver.

Kaarten voor de avond kosten € 22,50 voor een complete maaltijd en een cultureel programma van een uur. Statushouders en mensen met een laag inkomen betalen  7,50 euro. Drankjes zijn niet inbegrepen. Kaarten zijn vanaf 20 november verkrijgbaar via riawigt@gmail.com, bij de bblthk en de Chipshop op de Churchillweg. Er is plek voor 240 mensen. Wie zelf verhinderd is, maar het initiatief wil ondersteunen, kan kaarten kopen waarmee de organisatie vluchtelingen uit het AZC op het feest kan uitnodigen. “Mensen met elkaar in contact brengen, verbinden van mensen, is namelijk één van de doelen van de avond”, vult Masood aan.  Wie de vluchtelingen met de auto van en naar het AZC wil brengen, kan zich melden bij Ria Wigt.

 

 

Advertenties